Ezt a kiválló mexikói húsoslepényt, amelyet eredeti mexikói tacó-fűszerrel pácolt és tüzön grillezett csirkemell filével, valamint fűszeres reszelt sajttal és aprított hagymával töltve pirítunk ropogósra, jégsalátával, taco mártással és a csípősebb pikánsabb ízeket kedvelőknek salsa mexicanaval és savanyú jalapeno karikákkal díszítve tálalunk fel.
Ha „rágoogleztok” a konfitálás címszóra az alábbi meghatározást találjátok:
Régi eljárás csak a kifejezés trendi, aminek minden szavával mélységesen egyetértek. A konfitálás valójában francia kifejezés, amely különböző húsok mélysütését jelenti és nagyanyáink hűtési lehetőség hiányában rendszeresen használták. A feldarabolt és befűszerezett húsokat, azokat teljesen ellepő zsírban lassan puhára sütötték, majd hagyták a zsírt rádermedni így az egy hideg kamrába téve sokáig fogyasztható maradt.
Alapelvünk, hogy vendégeinknek csak olyan ételt kínálunk, amit magunk is örömmel és jóízűen fogyasztanánk el, ezért a bőrős csülköket először megborotváljuk, csonthártyától-szilánktól megtisztítjuk, majd fűszeres zsírban, 4-5 óra alatt omlós puhára sütjük.
Kiszolgálásnál külön erre a célra fejlesztett csülökfűszerrel szórjuk meg, igény szerinti savanyósággal, friss kenyérrel vagy sültburgonyával szolgáljuk fel.
Több vendégünk is esküszik rá, hogy házi tacó-mártást is fogyasztva hozzá, ezt az ízélményt még lehet fokozni.
Az eredeti, mexikói taco fűszerrel pácolt csirkemell filéket, tűzön meggrillezzük, majd fűszeres sajttal és aprított hagymával töltött, ropogósra sütött quesadillával, valamint taco mártással és salsa mexicanaval borított jégsalátával tálaljuk.
Kívánság esetén savanyú jalapeno karikákkal gazdagítjuk.
Nézd meg az „Ezzel csípősítünk” oldalunkat!