Bár a kínálatunk erősen épít a nemzetközi grillételek sokszínűségére a magyar konyhához is szenvedélyes szerelem fűz minket, ezért elkerülhetetlen, hogy néhány autentikus magyar étel is megjelenjen étlapunkon, mint a hosszan konfitált fűszeres sertéscsülök és a háromgenerációs sváb böllércsalád által készített gyúrói házi sültkolbász.
Tálas rendelés esetén igény szerinti savanyúsággal, mustárral és friss kenyérrel készítjük.
Családi recept, amely Gergő feleségének Samanthának szűkebb hazájából, Mexicó, Puebla tartományának házaiból származik, ahol szinte miden háznál készítik és minden család a saját receptúrájára esküszik.
Ami viszont mindbe közös, valamennyihez chílei achiote pasztát, narancshéjat és fokhagymát használnak, a többi hozzávaló családról családra változik…
Egyben ez titok!
Sőt, Pueblában az egyik legismertebb street-food étel, amit kicsi kukorica vagy búza tortilla lapokba töltve lime gerezdekkel kínálnak.
Kínálatunk egyik zászlóshajója melyet szárított és friss chilik, narancsok, limeok héjának és levének, valamint fokhagyma, füstölt paprika, só, bors, olívaolaj és méz felhasználásával készítünk, ezzel érve el az egyedi, enyhén csípős édes füstös ízhatást.
Kíválóan egészíti ki a köretként mellé kínált fűszeres-sajtos sült quesadilla és a taco mártással és salsa mexicanaval tetézett, és egyedi választás esetén jalapenó paprikával megkoronázott jégsaláta.
Jerk fűszerkeverékkel pácolt csirkemell szeletek,babos rizzsel, rumos mártással és korianderes lime-os joghurttal.
Ez igazábol egy tisztelgés részünkről egy iráni barátunk előtt, aki anno Magyarországon tanult. A hús pácolásához használt fűszerkeverék receptje tőle származik. Az ő nagypapája a teheráni nagybazárban volt fűszermester és ez a fűszer-keverék recept a családban apáról fiúra szállt. Több mint 30 összetevője a sűlthúsnak egyedi, igazi ázsiai ízhatást ad, ami összetettsége miatt valódi ízorgia a szájban.
Igaz ugyan, ha autentikus megnevezésre törekednénk akkor Perzsa shawarma-nak kéne neveznünk, mivel azonban a magyar köztudatban és gasztrokúltúrában ez az étel gyrosként vonúlt be az elnevezéssel egyúttal közérthetőségre is törekedtünk.
Ezt a csodálatos gyros-nyárson készített és sült ételt, friss zöldségekkel, hasábburgonyával és sűrű krémes mártásokkal, valamint ramasankenyérrel kínáljuk.
Perzsa gyros pitában
A gyros tál kistestvére mely a hasábburgonya kivételével annak minden alkotóelemét tartalmazza, zöldségekkel, lágy pitakenyérbe rétegezzük és igény szerinti mártással csípős vagy sima kivitelbe, frissen készítjük el.
Sokan nem tudják, hogy a Cajun-ök /ejtsd Kédzsün/ a XVII. század végétől Luisianaban, Baton Rouge és New Orleans környén letelepült francia parasztok, akik ételeikhez a Provence-i és Bretagne-i őseik fűszerpalettáját ötvözték a helyi őslakosok csípős konyhájával. Így alakítva ki az errefelé használt csípős, és a mediterráneumra jellemző kakukkfű, oregano és egyéb fűszerek zamatos egyvelegét.
Az erre a konyhára jellemző, de házi keverésű fűszerkeverékkel pácoljuk a pulykamellfilé szeleteket, melyet frissen, tűzön grillezünk és házi készítésű chilis káposztasalátával, ramasan kenyérrel és ízében hozzá illő Texas mártással kínálunk!
Egyik legkedveltebb grillhúsunk ez a különleges fűszerezésű csirkemell filé, amely a Cajun pulykamellhez hasonlóan a TIGRIS BURGEREINK betétjéül is szolgál.
Különleges ízesítéséhez az olasz mediterránium zöldfűszereinek aromáját hívtuk segítségül, amelyet egy kis ázsiai csavarral tettünk izgalmassá és pikánssá.
Ezt a grilltálunkat is saját készítésű chilis káposztasalátával, ramasan kenyérrel, valamint ízében ehhez komponált, toszkán mártással szolgálunk fel.
A névválasztás részben a cégnévből, részben a húsokon, grillezéstől keletkező csíkozott mintázatból ered.
A két verzió közül az egyik pikánsabb cajun pulykával, a másik az enyhébb ízesítésű toszkán csirkemellel készül, amit jégsalátával és hozzá illő mártásokkal, illetve igény szerint cheddar sajttal és hagymával egészítünk ki.
A gyerekek miatt szerepeltetjük kínálatunkban a kid burgert!
Fele-fele arányban marha és sertéshúsból készülő húspogácsa melyet Louisianai fűszerkeverékkel ízesítünk, füstös BBQ szósszal, chipotle majonézzel rukkolával és paradicsom szeletekkel, szezámmagos hamburger zsemlében kínálunk. Igény szerint sült édesburgonyával és Coca-Cola üdítővel menüben is rendelhető.
Mexikói kínálatunkat erősítő tortillatekercs, melyet sajttal, babbal, pácolt, grillezett csirkemell csíkokkal, valamint jégsalátával, taco mártással és a csípősebb ízeket kedvelőknek salsa mexicánával töltünk meg. Igazi mexikói Street Food feeling.
A chimichaga, olyan tortilla lapok fedőneve, amelyeket valamilyen húsraguval töltenek meg és mélysütésben sütnek ropogósra.
Estünkben azonban ez egy desszertet takar, amit fahéjas banánnal töltve sütünk meg.
Ha a tészta már enyhén ropogós, mézzel meglocsoljuk, vanília fagylalttal és tejszínnel koronázzuk. Fenséges eledel!
Új ételeink sorát egy PÉCHE MELBA névre hallgató nemzetközi desszert különlegességgel is kiegészítettük. Ezt a fagylaltkehely különlegességet, melyet a világ 100 legkedveltebb desszertje között tartanak nyílván, 1890-ben, a híres francia séf, August George Escoffier alkotta meg az ünnepelt Ausztrál szoprán Nellie Melba tiszteletére. Ez a kiváló desszert méltán dicséri napjainkban is mind az alkotó, mind a kiváló opera énekesnő nevét.
Füszeres lében eltett őszibarack szeletek vaniliafagylalttal és málnavelővel rétegezve, melyet egy szem koktélcseresznyével koronázunk meg.
Egyik desszert különlegességünk a jegeskávé. Jégre főzzük rá a kávét, amelyre egy kevés szirup megy. Bourbon vanília fagylalt, tejszín és tejszínhab díszíti a kész jegeskávénkat.
Tökéletes választás, ha felfrissülnél egy kávétól a nyár folyamán!
Ezt a kiválló mexikói húsoslepényt, amelyet eredeti mexikói tacó-fűszerrel pácolt és tüzön grillezett csirkemell filével, valamint fűszeres reszelt sajttal és aprított hagymával töltve pirítunk ropogósra, jégsalátával, taco mártással és a csípősebb pikánsabb ízeket kedvelőknek salsa mexicanaval és savanyú jalapeno karikákkal díszítve tálalunk fel.
Ha „rágoogleztok” a konfitálás címszóra az alábbi meghatározást találjátok:
Régi eljárás csak a kifejezés trendi, aminek minden szavával mélységesen egyetértek. A konfitálás valójában francia kifejezés, amely különböző húsok mélysütését jelenti és nagyanyáink hűtési lehetőség hiányában rendszeresen használták. A feldarabolt és befűszerezett húsokat, azokat teljesen ellepő zsírban lassan puhára sütötték, majd hagyták a zsírt rádermedni így az egy hideg kamrába téve sokáig fogyasztható maradt.
Alapelvünk, hogy vendégeinknek csak olyan ételt kínálunk, amit magunk is örömmel és jóízűen fogyasztanánk el, ezért a bőrős csülköket először megborotváljuk, csonthártyától-szilánktól megtisztítjuk, majd fűszeres zsírban, 4-5 óra alatt omlós puhára sütjük.
Kiszolgálásnál külön erre a célra fejlesztett csülökfűszerrel szórjuk meg, igény szerinti savanyósággal, friss kenyérrel vagy sültburgonyával szolgáljuk fel.
Több vendégünk is esküszik rá, hogy házi tacó-mártást is fogyasztva hozzá, ezt az ízélményt még lehet fokozni.
Az eredeti, mexikói taco fűszerrel pácolt csirkemell filéket, tűzön meggrillezzük, majd fűszeres sajttal és aprított hagymával töltött, ropogósra sütött quesadillával, valamint taco mártással és salsa mexicanaval borított jégsalátával tálaljuk.
Kívánság esetén savanyú jalapeno karikákkal gazdagítjuk.
Nézd meg az „Ezzel csípősítünk” oldalunkat!
Éttermünk tavaszig zárva tart.
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:
ZÁRVA
ZÁRVA
11-18h
11-18h
11-19h
11-19h
11-18h
2024 Minden jog fenntartva. Grill Tigris | Designed by: kool idea
A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ha elfogadja ezeket a sütiket, akkor olyan adatokat dolgozhatunk fel ezen az oldalon, mint a böngészési viselkedés vagy az egyedi azonosítók. A hozzájárulás elmulasztása vagy visszavonása bizonyos funkciókat hátrányosan érinthet.